Міжнародний день миру

21 вересня в усьому світі відзначають День миру. Для когось мирне життя — це буденність, а для українців — це мрії. З 2014 року в нашій країні порушився мир через початок війни Росії з Україною і повномасштабне вторгнення на наші території. Тоді у багатьох містах світу відбувалася Хода миру присвячена миру в Україні та протестам проти агресії Росії.

Зараз ми, кожного дня, починаючи із 24 лютого, намагаємося нагадати світу, хто є справжнім агресором та вбивцею. Росія забирає життя дітей та дорослих, катує людей й кидає бомби та запускає ракети на мирні міста України. Вона здійснює відкритий геноцид проти українського народу. Мир справді має дуже важливе значення, і наш народ по-особливому це відчуває зараз. Ми почали більше цінувати мир і розуміти його справжнє значення.

Мир – це не лише просто складання зброї, а набагато більше. Мир – це про світ, у якому ніхто не вмирає через чиїсь прагнення захопити більше територій та підкорити собі щобільше народів. Мир – це коли земля не здригається від бомб та ракет. Мир – це жити у світі, в якому люди ставляться з гідністю один до одного незалежно від раси, переконань та поглядів. Мир – це коли діти можуть обійняти свої батьків, а у небі летять лише птахи. Мир – це не лише думати й говорити про нього, а й щось робити задля його досягнення.

Віримо, що мир у нашій країні неодмінно настане і ми будемо жити під блакитним небом на своїй вільній землі, де найціннішим скарбом є життя кожної людини.

А.Д.Валовенко
Author: А.Д.Валовенко

Валовенко А.Д. - директор ліцею

А.Д.Валовенко

Валовенко А.Д. - директор ліцею