«16 днів проти насильства»

Щорічно з 25 листопада по 10 грудня у регіонах України в рамках Всесвітньої акції «16 днів проти насильства» проводяться  різноманітні заходи, спрямовані на те, щоб привернути увагу суспільства до проблем насильства в сім’ї, торгівлі людьми, захисту прав дітей, жінок та інше. 

Шістнадцятиденний період кампанії охоплює наступні важливі для демократичної спільноти дати:

25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок. Офіційно цей день був оголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1999 році, що присвячений сестрам Мірабаль, які були жорстоко вбиті під час диктатури Трухильо у Домініканській Республіці у 1960 році;

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;

2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;

3 грудня – Міжнародний день інвалідів;

5 грудня – Міжнародний день волонтера ;

6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, коли 14 жінок – студенток були розстріляні злочинцем лише через те, що «вони були феміністками»;

9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією;

10 грудня – Міжнародний день прав людини, коли уряди країн-членів ООН 10 грудня 1948 року визнали права людини «на життя, свободу та недоторканість особи для всіх без винятків», підписавши Загальну декларацію прав людини.

25 листопада наша школа розпочала участь у щорічній Всеукраїнській акції «16 днів проти насильства».

Учні-другокласники разом зі шкільним психологом Лободенко Юлією Юріївною організували флешмоб «Наші долоньки  проти насильства».

Для учнів 9 класу було організовано брейн – ринг «Знаєш      права – ти не жертва». 8-микласниками було проведено заняття з елементами тренінгу «Світ без насильства».

26 листопада з учнями 8,11 класу було проведено заняття з елементами тренінгу «Світ без насильства».

1 грудня до Дня боротьби зі СНІДом з учнями нашого закладу проведено акцію «Червона стрічка» та флешмоб.

А.Д.Валовенко
Author: А.Д.Валовенко

Валовенко А.Д. - директор ліцею

А.Д.Валовенко

Валовенко А.Д. - директор ліцею