День гідності і свободи

Гідність – це вміння тримати себе та свої думки чистими, що допомагає вчинити правильно, навіть якщо для цього доведеться боротися з особистими емоціями та переступати через свої слабкості. Гідність – це внутрішнє відчуття благородства та відчуття власної відповідальності за своє життя та життя близьких. Гідна людина має чисті думки, адже саме від цього залежать її вчинки. Чесніть, благородство, порядність, співчуття до навколишніх та доброзичливість допомагають людині стати гідною.  

«З метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутнього покоління об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору…», згідно з указом Президента України Петра Порошенка №872/2014  від 13 листопада 2014 року, 21 листопада відзначається свято «День Гідності та Свободи».

Україна! Її шлях до незалежності був довгий і тернистий, і сьогодні ще не закінчився процес становлення України серед інших європейських країн. Справжнім патріотом можна назвати тільки того, хто не просто кричить з високих трибун про свою любов до рідної держави, а того, хто прикладає певні зусилля для її розвитку та процвітання.

Ви, молоде покоління, маєте бути справжніми патріотами. Любіть Україну, робіть її сильною, адже саме вам жити у цій країні, і якою вона стане – залежить саме від вас!

А.Д.Валовенко
Author: А.Д.Валовенко

Валовенко А.Д. - директор ліцею

А.Д.Валовенко

Валовенко А.Д. - директор ліцею