Пам’яті Героїв Небесної Сотні

Вже на тебе, мила,

Більше не погляну.

Я лежу розстріляний

Посеред Майдану.

А на тім Майдані,

Як колись на Січі,

Не судилось людям

Помирати двічі…

У рамках вшанування вічної світлої пам’яті жертв страшних подій лютого 2014 року в Україні, патріотичного виховання молоді, глибокого усвідомлення причин та наслідків трагічних сторінок історії в Тіньківському ЗЗСО І-ІІІ ст. проведені інформаційно – просвітницькі та виховні  заходи. В знак скорботи, хвилиною мовчання, учні вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні. Проведення таких заходів дає змогу кожному підлітку усвідомити, на скільки страшними були події того часу, збагатити свої знання про ті буремні дні, про Євромайдан та його причини, про Героїв Небесної Сотні.

В 1-4 класах пройшли інформаційні експрес-хвилинки “Герої нашого часу”, на яких учні проспівали Гімн України та малювали долоньки щастя з побажаннями миру та добра.

В 6-7 класах проведено Уроки Мужності «Небесна сотня: Герої не вмирають», в 5 класі – патріотична гра «З Україною в серці».

В 8 – 11-х класах пройшли уроки з використанням технології критичного мислення “Феномен “революція” в українському державотворенні ХХ – початку ХХІ ст.

Проведена акція “Запали свічку”. Учні прослухали пісню-реквієм Небесної Сотні “Пливе кача” та переглянули тематичний фільм “Ангели майдану”.

Посилання на відео:https://youtu.be/unXlNPyMwAo

“Іти я мушу, матінко, пробачте! Я повернуся, може, до весни… А Ви не плачте, мамо, Ви не плачте, Бо хто, якщо не ми?.. Якщо не ми…”

Вічна пам’ять Героям!

А.Д.Валовенко
Author: А.Д.Валовенко

Валовенко А.Д. - директор ліцею

А.Д.Валовенко

Валовенко А.Д. - директор ліцею