День українського добровольця

А то не слава кличе нас.
Нам Батьківщину захистить
Потрібно знову в лихий час,
Нам за своє душа болить.

Не ми до них … До нас вони
Прийшли і зле нахабно чинять,
В вогні визвольної війни
Не наші душі, їхні згинуть.

День українського добровольця – це свято, що відзначається в Україні 14 березня.   В цей день 2014 року перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону.

17 січня 2017 року Верховна Рада України прийняла постанову №4251 «Про встановлення Дня українського добровольця» з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

У 2022-му році це свято ще раз набуло особливого значення, адже зараз нашим добровольцям знову доводиться боронити Україну від нападу росіян.

До складу добровольчого руху долучаються чоловіки та жінки, люди різного соціального рівня, віку, освіти. Однією з найголовніших рис, притаманних добровольцям, є вмотивованість. Ці бійці не служать, а захищають свою землю, вчаться військовій справі та блискуче виконують бойові завдання. Вони докорінно змінюють ситуацію на фронті та вселяють впевненість у регулярні та мобілізовані підрозділи армії.
Слід згадати і про волонтерів, які також є добровольцями, без їхнього внеску складно уявити успішні дії українського війська.
Також, серед тих, хто добровільно став на захист України є багато іноземців. Боротьба проти Путіна та його божевільної політики об’єднала грузинів, англійців, канадців, білорусів, росіян, чеченців та багатьох інших представників різних національностей. Ба більше, частина цих людей вже мала досвід війни з Росією. Кожен з них має свою мотивацію, але всі вони стали на захист України. Цих людей аж ніяк не назвеш «найманцями», адже вони воюють не задля наживи, а для того, щоб зупинити російську агресію на всю західну цивілізацію. Це наші бойові побратими, які цілком свідомо прийняли рішення стояти до перемоги України пліч-о-пліч з українцями.

Давайте пригадаємо початок добровольчого руху в Україні, коли люди добровільно відправилися воювати з ворогом, люди, яких ми шануємо та пам’ятаємо, про їхній неоціненний внесок.

Посилання на відеолекцію:https://drive.google.com/file/d/1mpa0fz7_GU-c03p1NZ7EM1nblgifkJYw/view?usp=sharing

Добровольці були та залишаються справжніми патріотами. Вони – істинні воїни. І нині ми не маємо права забувати про подвиг добровольців та не можемо дозволити применшити їхню роль у цій війні. Дякуємо і шануємо тих, хто став на захист незалежності, суверенітету і територіальної цілісності держави від самого початку російської агресії. Вічна пам’ять полеглим і слава тим, хто продовжує боротьбу.

Разом переможемо!

Слава Україні!

А.Д.Валовенко
Author: А.Д.Валовенко

Валовенко А.Д. - директор ліцею

А.Д.Валовенко

Валовенко А.Д. - директор ліцею