Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями

Щороку разом із світовою спільнотою Україна відзначає день людей з інвалідністю. Разом з нами живуть люди, фізичні можливості яких обмежені. Це ті, хто з певних причин не можуть повноцінно забезпечувати себе, доглядати за собою.

Україна, як і всі цивілізовані країни до таких людей ставиться, як до людей з особливими потребами, які потребують додаткової уваги суспільства. Такі люди не називають себе інвалідами, вони не вимагають до себе жалю, для них важливе лише елементарне – можливість жити. Бути в суспільстві, самореалізуватися, мати доступ до гідної освіти і робочих місць.

   Проведення Міжнародного дня людей з обмеженими фізичними можливостями спрямовано на привернення уваги до проблем цієї категорії суспільства, захист їх гідності, прав та благополуччя.

Відзначаючи Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями, вчитель Лободенко Ю.Ю. на засіданні учнівського самоврядування Тіньківського ЗЗСО, провела заняття з елементами тренінгу «Я можу бути поруч» засвідчуючи цим, як і більшість прогресивного людства, що громадяни з обмеженими фізичними можливостями потребують особливої уваги. Для них мають бути створені такі умови, які дають змогу відчувати себе рівними серед рівних. Адже саме ставлення до інвалідів визначає ступінь цивілізованості суспільства. Захищаючи гідність таких особливих людей, ми захищаємо своє людське обличчя.

Посилання на відео:https://drive.google.com/file/d/1Cl7DwxvAkxpl_UBxDuYlMuZc4BHrL-eP/view?usp=sharing

Бережімо один одного!

А.Д.Валовенко
Author: А.Д.Валовенко

Валовенко А.Д. - директор ліцею

А.Д.Валовенко

Валовенко А.Д. - директор ліцею