День безпеки в Інтернеті

ЮНІСЕФ попереджає про загрози в інтернеті для дітей і підлітків — кібербулінг та домагання

Дитя́чий фонд ООН, ЮНІСЕФ (англ. United Nations Children’s Fund, UNICEF, вимовляється [ˈjuːnɨsɛf]) спеціалізована структура ООН, створена 11 грудня 1946 року.

ЮНІСЕФ є світовим лідером із захисту прав та інтересів дітей, який працює у понад 190 країнах і територіях світу заради захисту й підтримки дітей з моменту їх народження і до початку дорослого життя.
Фонд акцентує увагу на тому, що онлайн-аудиторія в Україні молодшає: 50,2 % дітей віком до 15 років вже в інтернеті. На глобальному рівні інтернет-користувачами є 70,6 % молодих людей віком від 15 до 24 років. Це дані Міжнародного союзу електрозв’язку.

Опитування U-Report показало, що 26 % молодих людей в Україні спілкується на особисті теми із незнайомими людьми в інтернеті. Також дослідження ЮНЕСКО виявило, що у розвинених країнах 5 до 21 % дітей та підлітків стикаються з цькуванням в інтернеті (кібербулінгом).

Тому, з огляду на актуальність проблеми, 9 лютого в Тіньківському ЗЗСО І-ІІІ ст. ДО “Нове покоління” та старшокласники взяли учась в зйомках відеозвернення до користувачів Інтернету, особливо молодших школярів про “Безпеку в Інтернеті” та роз’яснили правила користування інтернетресурсами щоб захистити себе в мережі Інтернет.

Посилання на відеоhttps://youtu.be/3BjuLHPpSGs

Отже, щоб бути убезпеченим від стороннього втручання в ваше приватне життя, користуйтесь цими правилами.

А.Д.Валовенко
Author: А.Д.Валовенко

Валовенко А.Д. - директор ліцею

А.Д.Валовенко

Валовенко А.Д. - директор ліцею