425-та річниця знаменитого земляка

30 грудня в нашій школі активом дитячої організації “Нове покоління” був проведений захід в формі відеолекції “Наш славетний земляк – Богдан Хмельницький”, яку підготували голова учнівського самоврядування ДО “Нове покоління” дев’ятикласниця Щербатюк В. , її заступниця – ” Іщенко А. , члени учнівського самоврядування Калина М.(10 кл.), Давиденко А.(8 кл.), Лисенко В.(5 кл.).

Посилання на відео:https://youtu.be/w81XsXgKs3Y

Богдан  Хмельницький – великий український полководець, політичний діяч,”герой і батько вольності”, як називало його письменство українське. Воно яскраво відбило в собі пошану й любов, з якою ставилося до великого гетьмана України. І як би критично не ставилася до нього новітня історіографія, прикладаючи до нього мірило сучасних поглядів і понять, скільки б вад не знаходила в його діяльності, не можна заперечити той факт, що це саме він зв’язав перервану ще в середні віки нитку української державності, і створена ним нова українська козацька держава знову ввела український народ у сім’ю самостійних народів із своїм власним національним життям.

Дякуємо бібліотекареві Кулинич Л.В. за допомогу в підготовці заходу та надане для відеозйомки приміщення шкільної бібліотеки.

А.Д.Валовенко
Author: А.Д.Валовенко

Валовенко А.Д. - директор ліцею

А.Д.Валовенко

Валовенко А.Д. - директор ліцею