День Святого Миколая

19 грудня цікаво і зворушливо святкували і святкують Святого Миколая. За традицією, цієї ночі діти отримують подарунки під подушками. Тому вони вірять у диво, звершуване святим Миколаєм і вчаться у святого бути милосердними. Святий Миколай опікується воїнами, водіями і тими, хто подорожує, допомагає бідним у скруті; вважається покровителем дітей і студентів, моряків, торговців, і лучників.

       Вважалося, що Микола Святитель – угодник Божий. В молодості, приборкавши людські пристрасті, віддався він священницькій службі, згодом став ігуменом. По смерті батька розділив майно серед убогих. Палкою молитвою втихомирив збурене море, що врятувало його супутників і корабель, яким плив па прощу. Міг зцілювати калік, сліпих, недужих, врятувати приречених на страту…

        Відвідування Святим Миколаєм домівок, де були діти, мало виховне значення. Усе залежало від того, якого достатку родина. Обходилося іграшкою чи книжечкою. Дітям говорили, що Миколай принесе подарунок лишень тоді, коли вони будуть чемними. Отож, боячись залишитись без гостинця, вони виконували всі побажання Святого – співали, декламували вірші, танцювали, були слухняними. Малеча з нетерпінням чекала ранку, щоб під подушкою знайти дарунок. Були і розчарування: декому припадали тоненькі різки – знак того, що дитина не слухала тата-маму і нічого цього разу не заслужила.

В нашій школі 17 -18-го грудня для молодших учнів був проведений ряд святкових заходів, приурочених Дню Святого Миколая. Школярі були задіяні у різноманітних конкурсах та іграх. За сприяння адміністрації школи в особі директора Валовенка А.Д., заступника директора з виховної роботи Іщенко Л.Г., організували свято для дітей класні керівники: Вокіна Л.Л.(1 кл), Мороз Н.Ф.(2 кл), Дудник Т.М.(3 кл), Кузьменко Л.Г.(4 кл), вихователь групи продовженого дня Заболотня Л.І. та педагог-організатор Башлик Н.Р.

Проведення свята для учнів 3 -го класу:

З Миколаєм граємося, розважаємося, перемагаємо.

Проведення свята для учнів 2 -го класу:

Проведення свята для учнів 1-го класу:

У цей день щиро вітаємо усіх із Днем Святого Миколая! Нехай Чудотворець принесе у ваші домівки мир, добро, радість, розуміння, солодкі подарунки і СПРАВЖНІ ЧУДЕСА!

А.Д.Валовенко
Author: А.Д.Валовенко

Валовенко А.Д. - директор ліцею

А.Д.Валовенко

Валовенко А.Д. - директор ліцею