Дні хімії в школі

В Тіньківському ЗЗСО І-ІІІ ст. були проведені предметні дні з хімії.

8-го грудня 2020 року вчитель-методист вищої категорії Палієнко Р.М. в 10-му класі провела інтегрований урок з хімії і біології на тему: “Отруйність спиртів, їхня шкідлива дія на організм людини (з використанням методу проектів).”

Епіграф уроку:
“Вино губить тілесне здоров’я людей, губить розумові сили, здібності, губить добробут сімей і, що найжахливіше, губить душі людей та їх потомство.”
Олексій Миколайович Толстой

Розкриваючи тему уроку “учні-дослідники” розділилися на ІІІ групи. І група досліджувала проект “Етанол – наркотик. Алкоголізм – проблема ХХІ століття”, ІІ група – проект “Метанол – нервово-судинна отрута”, ІІІ група – проект “Гліцерол – ліки”

2-гим етапом розкриття теми уроку був захист проектів учнями.

В процесі дослідження теми уроку, учні зробили висновок, що здоров’я – найбільше багатство людини, яке треба берегти, не вживати тих речовин, які його гублять, бо здоров’я є одною з головних складових повноцінної життєдіяльності всіх живих організмів на землі.

14 грудня вчитель першої категорії Каплун В.І. на уроці з хімії продемонструвала учням 8-го класу вражаючі досліди: “Джин у колбі”, “Фараонові змії”, “Кольоровий вулкан”.

Діти з захопленням спостерігали за хімічними перетвореннями під час яких було видно, як одні речовини перетворюються в інші зі зміною кольору, виділенням газу.

А.Д.Валовенко
Author: А.Д.Валовенко

Валовенко А.Д. - директор ліцею

А.Д.Валовенко

Валовенко А.Д. - директор ліцею