Здоров’я очима дітей

05.10.- 09.10.2020р. в ТЗЗСО І-ІІІ ст. пройшла виставка дитячого малюнка “Здоров’я очима дітей”.
Здоров’я — це «стан повного фізичного, духовного й соціального благополуччя, а не лише відсутність хвороб та фізичних дефектів»


Однак сьогодні – 21 сторіччя, в якому здоров’я людини пов’язують ще з більшою кількістю ознак її благополуччя – духовним, емоційним, інтелектуальним, соціальним і звісно ж фізичним. Так, на сьогодні, вже можна виділити п’ять, а не чотири, основних складових здоров’я: фізична; соціальна; емоційна; інтелектуальна; духовна. Усі вони взаємопов’язані і взаємообумовлені.
Фізична — складова, що визначає фізичний (тілесний) стан люди­ни, її розвиток. Це можливість виконувати певні дії: рухатися, працю­вати, пристосовуватися до змін довкілля.
Соціальна — складова, що окреслює ефективну взаємодію люди­ни із соціальним середовищем (сім’я; колектив учнів у класі, гуртку; суспі­льство). Відповідний соціальний статус людини, вміння спілкуватися з навколишніми дає змогу створити належні умови для формування і зміцнення здоров’я.
Емоційна — здатність розуміти почуття, висловлювати і контро­лювати їх. Важливо комфортно почуватися, беручи до уваги емоції людей, що тебе оточують.
Інтелектуальна — здатність сприймати, засвоювати та аналізува­ти інформацію, творчо її використовувати для прийняття відповідних рішень щодо поліпшення стану свого організму.
Духовна складова — основа здоров’я, що показує самовдосконалення і духовний розвиток особистості, який виявляється у розумінні сутності довкілля, набутті унікальної властивості вибору власної віри.
Ось як школярі інтерпритують значення здоров’я людини в малюнках
Учні 6го класу. Кл.. кер-к: Бондаренко Л.Ф.

Здоров’я – це багатство,

яке Господь нам дав,

І треба, щоб з дитинства

Його ти цінував.

Здоров’я не придбаєш

За гроші, пам’ятай.

Його від Бога маєш,

Про це не забувай!!!

А.Д.Валовенко
Author: А.Д.Валовенко

Валовенко А.Д. - директор ліцею

А.Д.Валовенко

Валовенко А.Д. - директор ліцею