Актуально: мобільна культура

В українському суспільстві з’явилось таке поняття як «мобільна культура». За статистикою, кожен другий українець має мобільний телефон, а багато хто – і не один. Фахівці говорять, що так само, як з початком автомобільної ери виникла необхідність врегулювати дорожній рух, те саме необхідно зробити з етикою спілкування по мобільному телефону.
Українське суспільство, зокрема молодь, розуміючи поняття «мобільна культура», не завжди дотримується її етичних норм. Крім того, соціальне опитування показало, що існує потреба у формуванні та поширенні етики користування мобільним зв’язком. Молодь переважно розуміє необхідність переводити мобільний телефон у беззвучний режим у громадських закладах. Однак, це стосується лише церкви, лікарні та закладів культури, а ось навчальні заклади залишаються осторонь.
Така тенденція обумовлена надзвичайними темпами розвитку інформаційних технологій. Розвиток мобільної телефонії і розвиток культури їх використання має відбуватися одночасно, бо в іншому разі неможливе становлення інформаційного суспільства європейського рівня.
Тому дітей та молодь необхідно привчати до цивілізованого спілкування з самого раннього віку, разом із формуванням загальнокультурних цінностей, навчити їх користуватися мобільним зв’язком у громадських місцях, дотримуючись правил мобільного етикету та поважаючи свободу оточуючих, тобто приділяти значну увагу вихованню молоді згідно з етичними правилами користування мобільним зв’язком.
Далі буде…

А.Д.Валовенко
Author: А.Д.Валовенко

Валовенко А.Д. - директор ліцею

А.Д.Валовенко

Валовенко А.Д. - директор ліцею