« Ми Шевченка славить будем і ніколи не забудем»


Перші березневі дні на нашій землі пов‘язані з іменем Тараса Шевченка, його славою, його духом, його мудрістю, його любов‘ю до України. Міцно зв‘язана з дійсністю свого часу, його творчість всією своєю суттю скерована у майбутнє. Кожне покоління звертається до неї, як до однієї з великих і цінних національних традицій, вона знаходить відгук у серці кожного українця.
Тарас Шевченко народився на українській землі під українським небом, проте належить до тих людей – світочів що, стають дорогими для всього людства і що в пошані людства знаходять безсмертя. Якщо українська мова сьогодні славиться своєю красою і силою, багатством синоніміки, неперевершеною образністю, – то усе це від Шевченка. Стоїмо перед Шевченком, як перед совістю народу. Пильно вдивляємося в його портрет. Віримо, що Шевченко – це Україна, а Україна – це Шевченко.

З метою достойного вшанування пам‘яті Великого Кобзаря у нашій школі було розроблено і проведено ряд заходів . Було організовано конкурс малюнків до творів Шевченка «Ми пам’ятаємо тебе, Тарасе!», конкурс читців Кобзаревих поезій, виставку учнівських робіт «Я відкриваю Шевченка»(9-11 класи), книжкову виставку-експозицію до дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Пройшли тематичні уроки з вивчення його творчості, тематичні години спілкування, інформаційні хвилинки “Незабутній Шевченко”.

Проведення Шевченківських днів ще раз підтверджує думку, що ім‘я Великого Кобзаря завжди з нами, а його спадщина вічно сприятиме формуванню духовних цінностей учнівської мови, вихованню почуттів патріотизму та національної свідомості, любові до українського народу, його історії, рідної землі, родини.

Юлія Висота
Author: Юлія Висота

педагог-організатор

Юлія Висота

педагог-організатор