Шевченківські дні у Тіньківській школі

 Стало доброю традицією школи проводити у день народження та пам’яті Кобзаря Шевченківські дні. Цьогоріч вони були особливими. Адже на нашій рідній українській   землі йде війна – жорстока, загарбницька.

Шевченко-пророк застерігав усіх українців бути пильними, берегти та любити свій  рідний край. Сьогодні, звичайно, Тарас Григорович Шевченко у кожного свій. Ми спільно з ним йдемо на захист рідної землі, боронимо, у цей непростий час, нашу мову, культуру, ментальність. Талант Шевченка, його допитливість, надзвичайна любов до своєї землі, праця над собою – все це було підставою для появи в Україні геніальної людини. Ми у школі пишаємося тим,що визначний письменник та художник народився на нашій українській землі. Його твори відразу пробили мур байдужості та ворожості до українського слова, підняли нашу мову та літературу до світового рівня. Він є для нас і батьком Тарасом, натхненним голосом цілого народу, і будителем нації.

Вчителі початкових класів зреалізували у класних колективах тематичну виховну годину “Шевченко серед нас”, інформаційні хвилинки “Шляхи Тарасової долі”. В школі проводилась вікторина “Чи знаєш ти твори Кобзаря”.

В учнів 5-8 класів пройшли виховні години на тему: ” Шевченко в моїй родині”, куди входили виставка малюнків до творів Т.Шевченка, а токож вікторина знавців творчості Т.Шевченка.

Старшокласники ознайомилися з презентацією-розповіддю “Шевченко – художник”, літературно – поетичною годиною “Великий поет – вічний супутник свого народу”

В бібліотеці учні роглядали виставку літератури “Наш любий кобзар”.

Ти завжди в серцях людей, Тарасе,

Хай замруть з повагою віки,

Бо ніколи час твої не згасить

Полум’яні золоті рядки!

 

А.Д.Валовенко
Author: А.Д.Валовенко

Валовенко А.Д. - директор ліцею

А.Д.Валовенко

Валовенко А.Д. - директор ліцею